Tutoriale Wordpress

Ce probleme pot să apară la importul datelor de pe un cont Blogger pe un WordPress

Explicam într-un articol cum se mută, adică cum se importă, datele de pe un cont Blogger.com pe un site WordPress instalat pe domeniul propriu și spuneam la sfârșitul articolului că pot apare unele probleme. În acest articol voi detalia câteva probleme posibile.

1. O primă posibilă problemă o poate ridica serverul de hosting care poate să nu permită updateul automat sau instalarea automată a unui plugin extern. Fie nu se va putea deloc, fie va cere username și password de FTP. În aceste cazuri o instalare manuală poate fi de preferat. Pașii de urmat sunt următorii:

– click pe linkul „Plugin Homepage” din ferestra de instalare
– sau căutați pluginul în secțiunea Plugins din WordPress.org căutând după Blogger Importer
– downloadați pluginul și urmați instrucțiunile din tabul „Installation”.

Download Blogger Importer Plugin

2. Ați instalat pluginul însă ceea ce vedeți după instalare este o pagină albă. Asta înseamnă că pluginul nu a fost instalat corect. Pentru a rezolva problema cel mai bine este să mergeți în meniul Plugins, să dezactivați pluginul Blogger Importer și apoi să-l ștergeți (delete).

blogger-importer-deactivate

Prin ștergere se șterg inclusiv fișierele de pe server.

blogger-importer-delete

O dată parcurși acești pașii se reîncearcă instalare pluginului.

3. Un alt set de probleme pot apare la importul datelor: fie se întrerupe și se blochează importul, fie nu se importă toate datele (posturi sau comentarii), fie sunt copiate incomplet. Toate aceste cazuri se rezolvă prin restartarea importului.

Pentru restart așteptați prima dată să se finalizeze importul. Adică pe butonul de sub „The Magic Button” să nu mai scrie „Importing…” și faceți click pe „Clear account information”.

blogger-importer-set-author

Restartarea importului nu va șterge ce este deja importat. Va completa cu date importul realizat. Această opțiune va putea fi folosită și ulterior instalarii pentru a completa cu date site-ul din blogger, în cazul în care nu ați dezactivat contul de pe blogger!

4. După ce setați autorii este posibil să constatați că nu sunt trecuți corect, fie la toate articolele apare ca autor adminul fie alt autor. Pentru a remedia situația urmații pașii:

– deschideți lista de autori: Users -> All users
– în dreptul autorilor veți vedea numărul de postări, click pe acel număr

schimba-autorul-wordpress– se vor lista toate articolele alocate autorului selectat
– selectează toate articolele la care vrei să schimbi autorul
– selectează acțiunea Edit
– click pe Apply

schimba autorulObservație: dacă numărul de posturi este mare poate fi obositor să se schimbe doar la 20 o dată (numărul implicit de posturi afișat). Pentru a mări numărul de posturi afișat selectați opțiunea „Screen Options” măriți numărul de posturi afișat.

măriți numărul de posturi afișat

La sfârșit vă doresc succes la import!

Tags: , ,

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: