Acum câteva zile scriam zece motive pentru a migra de pe blogger.com pe un site WordPress. În acest articol voi detalia pașii necesari.
1. Trebui să aveți instalat site-ul pe WordPress și să aveți drepturi de adminstrare, să aveți deschis contul de administrator al site-ului de pe blogger.com și să aveți creați toți autorii pe wordpress.
2. Fiind logat ca administrator selecțaâi din meniul stânga Tools -> Import.
3. În dreapta se va deschide o listă cu opțiuni de import. Prima în listă este Blogger (Import categories, posts and comments then maps users from a Blogger blog.)
4. Click pe opțiunea Blogger și se va deschide fereastra de instalare a plugin-ului „Blogger Importer”. Din această fereastră selectați „Install Now”.
5. În cazul în care aveți un host care nu permite instalarea automată a pluginurilor, click pe linkul „Plugin Homepage” de unde downloadați pluginul și urmați instrucțiunile din tabul „Installation” (pluginul poate fi găsit în secțiunea Plugins din WordPress.org căutând după Blogger Importer).
6. După instalare activați pluginul.
7. Următorul pas este să autorizați importul de date din Blogger pe site-ul propriu.
8. O dată autorizat veți fi redirectat către contul de pe Blogger.
9. Pentru a putea începe importul, implicit pentru a avea acces la contul de pe Blogger, trebuie să acordați acces aplicației WordPress la contul de Google. Pentru asta faceți click pe butonul „Grant access”.
10. Și cam atât cu pregătirile, gata cu preludiul, acum urmează faptele. Cu cât site-ul de mutat este mai mare, adică are un număr mare de posturi și de comentarii, cu atât importul durează mai mult și șansele unor erori cresc.
Starea (progresul) importului este evidențiat printr-o bară de progres.
11. Dacă totul a decurs bine la sfârșitul importului va fi afișat următorul mesaj și se va cere setarea autorului (autorilor).
12. La click pe Set Authors va apare formularul de mai jos prin care se pot seta autorii posturilor importate. Este important ca înainte de a face această operație autorii să fi fost deja creați!
13. Click pe „Save Changes” și gata posturile și comentariile au fost copiate de pe contul de blogger pe noul site.
Observații:
– dacă nu doriți să aveți doup site-uri în paralel, închideți site-ul de pe blogger și redirectați vizitatorii pe noul site (printr-un mesaj)
– dacă totuși utilizatorii scriu și pe vechiul site folosiți opțiunea de Restart pentru a importa noile date
– este recomandabil ca dup finalizarea cu succes a importului să dezactivați pluginul
Vezi și: Ce probleme pot să apară la importul datelor de pe un cont Blogger pe un WordPress
Succes!
Pingback: Ce probleme pot să apară la importul datelor de pe un cont Blogger pe un Wordpress | 3Waves.ro