Tutoriale Wordpress

10 motive pentru a migra de pe Blogger.com pe WordPress | tutorial

Blogger.com este o platformă des folosită de blogeri având certe calități și beneficii: blogul se face repede, nu necesită cunoștințe tehnice, nu trebuie să ai un domeniu, are destule pluginuri cât să nu te plictisești și, ca un bonus, este integrat cu restul aplicațiilor oferite de Google.

Pentru început este minunat, însă nu după mult timp se dorește altceva de la blog: temă mai personală, pluginuri noi, domeniu propriu, o interactivitate mai mare cu ceilalți blogeri și altele. Am primit numeroase cereri de migrare de pe blogger pe wordpress și în urma acestora vă pot lista mai jos zece beneficii:

1. Blogger este o platformă dezvoltată de Google pentru bloggeri, WordPress CMS, deși inițial avea același target, poate fi folosit atât pentru blog cât și pentru prezentarea firmei și a afacerii personale (site de prezentare, magazin online, galerie foto, mass-media online etc).

2. O dată depășită faza de început a site-ului mulți doresc să aibe site-ul pe un domeniu propriu (numele sau numele firmei).

3. WordPress are o mulțime de pluginuri ușor de instalat și personalizat. Aceste pluginuri sunt dezvoltate gratuit sau pe sume mici de o comunitate dinamică de programatori din întreaga lume.

4. De asemenea există o mulțime de design-uri disponibile ca teme pentru WordPress.

5. Pe WordPress se pot crea categorii si tag-uri, două metode de a organica și structura informația de pe site.

6. WordPress este o aplicații gratuită ușor de updatat și de personalizat.

7. Permalink-urile (linkurile paginilor, articolelor și categoriilor) pot fi personalizate pentru a obține maximum de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO).

8. Tot conținutul, inclusiv fișierele și imaginile de pe site, vor fi stocate pe domeniul propriu și pot fi ușor salvate pe calculatorul personal.

9. WordPress permite o mai mare personalizare a comentariilor prin aplicații externe cum ar fi Facebook,Disqus sau IntenseDebate. Pe blogger aceste integrări se fac greoi.

10. WordPress-ul permite crearea unui site complet nu doar a unui blog. Cu ajutorul unei teme bine făcute, a unor pluginuri se pot crea site-uri complexe, inclusiv magazine online sau site-uri de comunități.

Mai pot fi și alte motive, mai mult sau mai puțin evidente. Dacă aveți și alte motive vă aștept să comentați.

Tags: ,

2 Comentarii

  1. Pingback: Cum se copiază articolele de pe un site Blogger.com pe un Wordpress propriuGWPTeam.com | GWPTeam.com

  2. Pingback: Import date din Blogger.com pe Wordpress | 3Waves.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: