Tutoriale Wordpress

Cum optimizăm pagina Despre noi

Una din cele mai importante pagini a unui site, în cazul acestui site a 5-a pagină ca număr de vizite după: pagini web firme, servicii, estimare preț și portofoliu este pagina „Despre noi„.

Aproape toți vizitatorii, mai devreme sau mai târziu, ajung să acceseze pagina Despre noi, o pagină care de multe ori lipsește sau este creată la lansarea site-ului și nemodificată ani întregi.

Nu este straniu? Una din cele mai vizitate pagini dintr-un site este și una din cele mai marginalizate. Haideți să vedem cum putem îmbunătăți această pagină astfel încât să atragă noi utilizatori și să-i fidelizeze pe cei vechi.

Câteva lucruri de știut despre pagina Despre Noi.

1. vizitatorii vor să citească pe această pagină informații despre site. Nu despre persoane, nu despre școlile făcute de programatori, nu istoricul firmei. Vizitatorii sunt grăbiți și vor ca pe această pagină să afle ce anume le oferă site-ul. Dacă site-ul oferă servicii de curierat atunci în pagină trebuie să fie o descriere a serviciilor oferite.

2. despre noi nu trebuie să fie o hartă a site-ului, pagina trebuie să fie o descriere a site-ului cu serviciile și produsele oferite. Nu uitați că vizitatorii accesează pagina pentru a afla cum puteți să-i ajutați

3. dacă aveți secțiune de testimoniale puteți pune în pagină câteva citate cu link spre detalii

4. în cazul în care nivelul de instruire a personalului este important pentru serviciile oferite, prezentați-vă. Nu uitați că tot ce prezentați trebuie să fie util vizitatorilor! Informații de genul: căsătorit, copii, vacanțe pot plictisi vizitatorul, mai ales dacă li se acordă prea mult spațiu.

5. dacă aveți o listă de produse sau servicii, site-ul fiind unul de afaceri, includeți în această pagină și un formular de abonare la noutăți.

6. de multe ori un formular simplu de contact poate fi util în această pagină. Nu vă fie teamă că se repetă în pagina de contact.

Concluzii

Pagina Despre noi trebuie să prezinte informații ajutătoare pentru vizitatorii. Aceștia trebuie să gasească pe pagină o descriere a site-ului cu serviciile și produsele oferite.

Deși pagina se numește „Despre noi” informațiile nu sunt despre persoanele din spatele firmei. În cazul în care se impune prezentarea personalului, aceasta să fie scurtă fără multe date persoanale.

Formularele, atunci când există, să fie practice și ușor de completat. Spre exemplu formularul de contact să aibă maxim 3 câmpuri: nume, email și mesaj.

Nu uitați să vă actualizați din când în când pagina Despre noi, este mai importantă decât pare!

Tags: ,

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: