Diverse

Probleme cu pluginul Newsletter Pro

Ieri am avut surpriza ca la un update ce părea banal la pluginul Newsletter Pro să-mi fie dat peste cap tot pluginul. Tema newsletterului proiectată de mine a dispărut, din sute de abonați au rămas doar câteva zeci și toată interfața era schimbată. Am împietrit! Mă și gândeam cu groază la reacțiile clientului.

Întotdeauna, dar întotdeauna, înainte de un update fac backup-ul pluginului și a bazei de date. Ia puțin timp și evită exact astfel de situații neplăcute. Așa că am dezactivat imediat pluginul, l-am șters de pe server și am copiat prin FTP vechiul plugin. Har Domnului totul a revenit la normal.

Ce s-a întâmplat de fapt? După cum scrie dl. Stefano Lissa într-un email primit la câteva minute după peripețiile descrise mai sus, dar și pe site-ul propriu, cineva a pus un plugin cu același nume în repository WordPress. Având același nume, dar cu o versiune mai nouă, automat s-a cerut update-ul pluginului, de unde a rezultat dezastrul.

Acum totul a reintrat în normal și ăntr-un email am primti versiunea adevărată a pluginului.

Ce trebuie învățat de aici:

  1. Nu intrați în panică!
  2. Faceți întotdeauna backup la fișiere și baza de date la orice update, oricât de mic ar fi și oricât de încredere pare a fi furnizorul
  3. E indicat să aveți backupuri periodice la îndemână, undeva pe un server de backup, dar repede apelabil
  4. Aveți grijă ca furnizorul de hosting să aibe servicii de backup

Dincolo de această pățanie, Newsletter Pro este un plugin profesional bine făcut și de un real folos. Bună muncă domnule Stefano Lissa!

Tags: ,

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: