Prezentări de pluginuri / Tutoriale Wordpress

Formular de contact (contact form)

Majoritatea clieţilor doresc ca pe site-ul lor să fie şi un formular de contact. Un formular simplu, având câteva câmpuri standard: nume, prenume, email, telefon şi mesaj. Dar, indiferent de numarul de campuri, formularele de contact nu se pot face folosind funcţionalităţile implicite ale WordPress. Trebuie instalat un plugin.

Pe WordPress.org se găsesc o mulţime de pluginuri care oferă diverse soluţii pentru crearea unui formular. Unele mai simple, altele mai complex. Unele mai intuitive, altele mai puţin intuitive.

Noi folosim două pluginuri pentru realizarea de formulare de contact. O mică paranteză. Formularele online nu trebuie să fie doar de „contact”, pot fi formulare online de reclamaţii (ex. pentru instituţii publice), formulare online de cerere de ofertă, formulare online de sugestii sau de sesizări. Practic, pentru orice tip de formular online se pot folosi aceste două pluginuri: formbuilder şi contact form 7.

Tags:

8 Comentarii

 1. Interesante micile tale recomandări. Eu folosesc Fast Secure Contact Form pe siturile mele WP, după ce am încercat în timp mai multe, între care și Contact Form 7.

 2. Contact Form 7 este varianta pe care o recomand eu. Este un pic mai complicata, insa foarte flexibila: permite toate tipurile de campuri, are varianta si in limba romana si, mai ales, este un plugin verificat in timp. Form Builder este un plugin vizual, cu marele avantaj ca salveaza in baza de date, si cu dezavantajul ca este un pic ma greoi in a-l manevra (designa). Am scris despre el punctual aici: http://www.3waves.ro/chestionar-online-pe-wordpress-folosind-formbuilder/

 3. Buna, multumesc de recomandari, am instalat Contact Form 7, merge de minune http://www.porteaza.ro/contact/

 4. Acum m-am impotmolit la „comments” , nu mai pot sa le activez, am incercat mai multe variante si nimic ..

  • (1) vezi prima dată setările generale, valabile de la următorul articol

   Accesează pagina cu setările de discuții, dacă ai interfața în engleză: Settings -> Discussion și verifică primele trei setări să fie bifate:

   Attempt to notify any blogs linked to from the article
   Allow link notifications from other blogs (pingbacks and trackbacks)
   Allow people to post comments on new articles

  • (2) pentru articolele vechi, prima dată vezi punctul 1, apoi accesează Post și selectează toate articolele (se pot selecta toate de pe pagină selectând check-ul din stânga Ttile). O dată selectate din meniul Bulk Actions selectează Edit apoi clic pe Apply. Pe coloana a treia sub câmpul de Tags vei vedea o listă. A doua în listă este Comments. Selectează Allow apoi Update. Faci operația asta pe toate pagine sau la toate articolele unde dorești sa ai comentarii.

  • (3) poți seta comentariile doar în articolul dorit. Pentru asta editezi articolul și cauți opțiunea Discussion și bifezi cele două opțiuni:

   Allow comments.
   Allow trackbacks and pingbacks on this page.

   Dacă nu apare opțiunea, înseamnă că este dezactivată afișarea opțiunii, mergi sus-dreapta și click pe Screen Options. În listă vei găsi Discussion, bifează și urmează pașii de mai sus.

   Sper să-ți fie de folos 🙂

%d blogeri au apreciat: