Tutoriale Wordpress

Cum se poate adăuga Google Translate pe WordPress?

Bara de Google Translate este de multe ori utilă, mai ales atunci când site-ul conține informații interesante și pentru alții, nu doar pentru vorbitorii de limbă română. Sigur, se poate instala un plugin multilanguage și se pot traduce articolele în alte limbi ceea ce pare simplu, însă alte limbi nu înseamnă doar engleza, ori google translate oferă o traducere aproximativă într-o mulțime de limbi!

Instalarea nu e grea, implică câțiva pași și câteva cunoștințe tehnice.

1. crearea unui cont pe google

Primul pas este să că faceți un cont pe google, dacă aveți unul gata făcut cu atât mai bine. După crearea contului sau după logare în contul existent accesați pagina Website Translator.

2. adăugarea unui website pe pagina Website Translator

Pe pagina website translator, în colțul dreata-sus este butonul: Add New Website, click pe el și se va deschide o pagină cu următorul formular:

website-translator-1

  • Website URL: adăugați url-ul site-ului în maniera www.numesite.ro
  • Website language: selectați limb în care este site-ul, adică limba română

Click pe next. Următoarea fereastră va conține un formular ce vă va permite o personalizarea barei de traducere online a site-ului.

website-translator-2

  • Translation languages: varianta implicită este toate limbile, dacă bifați Specific languages puteți selecta limbile dorite
  • Display mode: sunt trei variante: (1) inline, așa cum se vede mai sus crează o bară cu un meniul de selecție a limbii dorite, (2) tabbed, crează un buton și (3) automatic, nu apare nici o selecție, automat, în funcție de limba setată de vizitator, se va afișa conținutul gata tradus, aici poate fi o problemă, mulți lasă limba implicită a browserului engleza și vor primi conținut tradus în engleză. Fiecare di aceste opțiuni au subopțiuni.
  • Advanced: sunt trei opțiuni ce pot fi folosite sau nu. Prima afișează automat bara de google translate automat vizitatorilor de altă limbă decât cea implicit setată, a doua trebuie bifată dacă site-ul are mai multe limbi și a treia permite inserarea codului de analytics pentru a se contoriza vizitatorii funcție de limba utilizată.

La final: Get Code!

3. inserarea codului în site

Codul are două părți: prima parte este un meta ce trebuie copiat în zona de meta, adică între <head> și </head> iar a doua parte a codului este codul propriuzis ce generează formular de traducere online.

Introducerea codului meta se poate face în mai multe moduri:

  • dacă aveți o temă premium ce permite din opțiuni introducerea de cod în header, copiați codul în acel câmp și salvați
  • altfel: fiind în Dashboard (zona de administrare a wordpress-ului), selectați din meniul din stânga: Appearance (Aspect) -> Editor (Editor teme). În partea dreaptă căutați șablonul pentru Header (Antet), fișisul header.php. Click și se va deschide pentru editare în partea stângă. În cod căutați liniile de cod care încep cu <meta. Imediat după ele dați enter și copiați codul cu meta de la google translate (primul cod).  Salvați: Update file (actualizare fișier). Dacă salvarea a reușit în partea de sus va apare mesajul „Editarea fișierului a reușit.” sau „File edited successfully.”.
  • dacă nu s-a putut salva fișierul modificat va trebui să editați manual fișierul header.php din tema activă, copiind fișierul pe local sau editându-l folosind uneltele de editare fișiere din cpanel.

Indiferent de metoda folosită salvați și verificați.

Cel de-al doilea cod conține codul html de afișare a barei sau a bannerului, depinde ați ales. Puteți introduce acest cod folosind un widget de tip text în sidebar. În funcție de tema activă aveți de ales între diverse locuri. Dacă vreți să-l introduceți manual atunci, ca în cazul codului meta, puteți edita fișierul dorit din editorul de teme, insera și salva.

Salvați și virificați ca totul să fie în regulă. Succes!

Tags: , ,

3 Comentarii

  1. Pingback: Căutare personalizată pe WordPress de la Google

  2. Pingback: Căutare personalizată pe WordPress de la Google | Website XXL

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: