Tutoriale Wordpress

Cel mai bun plugin de cache pentru WordPress – The Best Caching Plugins for WordPress

Mai devreme sau mai târziu orice dezvoltator de site-uri pe WordPressCMS va primi reproșuri de la sysadmini referitor la resursele mari consumate pe server de WordPress. Consumă mult? Comparativ cu ce? La ce trafic? Greu de răspuns. Însă un lucru nou învățat de admini este sistemul de cache. Panaceul universal pentru orice.

Acum să nu exagerez. Există situații în care orice CMS încarcă serverul. Nu e ceva specific WordPress-ului, doar că pur și simplu există idea că WordPress ar trebui să fie ca și inexistent pe server și că nu necesită setări speciale. Subiectul merită o discuție separată și nu doar un paragraf într-un articol despre pluginurile de cache.

Pluginurile de cache rezolvă o parte dintr-o mare problemă: multele interogări la baza de date. Nu toate, de exemplu nu rezolvă afișarea numărul de comentarii, nu rezolvă afișarea de comentarii sau listarea celor mai citite / populare / comentate articole sau a celor mai noi! Trebuie clar înțeles: cacheul, ca termen generic, se referă la cache de articole și de pagini și nu la cache de „orice” așa cum greșit se crede de prea multe ori.

Există o mulțime de pluginuri de cache pentru WordPress. Multe bune, diferența dintre ele fiind dată de experiența proprie și de așteptările avute.

Până aici doar vorbe. O primă întrebare este de la ce număr de vizite este necesară instalarea unui plugin de cache? Un server simplu de share ar trebui să nu simtă un wordpress sub 20.000 de vizite pe zi. Chiar și mai mult. Însă de pe la 50.000 de vizite zilnice se impune un plugin de cache care, corect setat, poate îmbunătăți vizibil încărcarea site-ului și va ușura procesele serverului.

Va continua…

Tags:

Un comentariu

  1. Pingback: Cum instalezi și setezi Hyper Cache | 3Waves.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: