Tutoriale Wordpress

Arată sau ascunde comentariile pe WordPress

Dacă doriți să ascundeți comentariile sau formularul de comentariu, fie pe un site nou, fie pe unul vechi, acest tutorial vă va prezenta setările necesare. Am împărțit materialul în două părți mari. În prima parte, și cea mai scurtă, dacă site-ul este nou și nu aveți încă articole. În a doua parte dacă site-ul este vechi și doriți să nu mai permiteți comentarii sau să ascundeți comentariile.

Setările sunt prezentate și pentru setările inverse. Pornind de la cazul în care vreți să faceți să apară formularul de comentarii pe un site vechi.

1. Ascunderea formularului de comentarii pe un site nou

După instalarea WordPress-ului și logarea în admin, accesați din meniul stânga Settings -> Discussion (Setări -> Discuții). Primele trei setări sunt cele importante. Debifați-le!

wordpress-ascude-discutii-1

wordpress-ascude-discutii-2

Această operație o faceți și dacă după un timp de funcționare doriți să nu mai permiteți comentarii pe site.

2. Ascunderea formularului de comentarii pe un site cu articole

Dacă aveți deja un site funcțional, cu multe articole și multe comentarii, lucrurile se complică un pic, adică, se bifurcă. În primul caz nu mai permiteți comentarii în nici un articol, nou sau vechi și în alt doilea caz nu mai vreți articole doar în anumite articole.

2.1 nu mai permiteți comentarii începând de acum

Dar, comentariile vechi rămân vizibile. Cazul poate fi întâlnit dacă doriți să înlocuiți sistemul WordPress de comentarii cu un altul. Cu Facebook, că tot e la modă, cu Disqus sau altul. Pentru asta prima dată trebuie parcurs pasul 1. Apoi urmează pașii:

 1. accesează din meniul stânga Posts (Articole) și vezi lista cu articole;
 2. selectează toate articolele de pe pagină folosind butonul de check din capul de tabel din stânga lui Title (Titlu);
 3. din meniul derulat pe care scrie Bulk Actions (Acțiuni în masă) selectează Edit (Editează);
 4. va apare o listă de proprietăți și opțiuni, caută în dreapta opțiunea Comments (Comentarii) și selectează Allow (Permite) (sau dacă faceți operația inversă, bifați Do not allow – nu permite);
 5. apoi clic pe Update (Actualizează);
 6. repetă operația pe toate paginile.

Truc: dacă aveți multe multe articole, de sus di Screen Options (Opțiuni ecran) măriți numărul de articole afișate de la 20, cifra implicită, la 200 sau cât vă este bine și ține serverul).

Dacă vreți să faceți operația inversă, adică sunteți în situația în care nu aveți formularul de comentarii, din varii motive, și acum doriți să permiteți comentarii, începeți prin a bifa opțiunile din Settings -> Discussion (Setări -> Discuții) și continuați cu pașii de mai sus bifând la punctul 4 Do not allow (Nu permite).

2.2 nu mai permiteți comentarii în anumite articole

Dacă vreți să inhibați apariția formularului de comentarii doar în anumite articole atunci selectează articolul și ai grijă se debifezi opțiunile de mai jos:

wordpress-ascude-discutii-3

wordpress-ascude-discutii-4

Dacă opțiunea nu mai apare atunci trebuie accesat Screen Options (Opțiuni ecran) din partea de sus-dreapta și din lista de opțiuni bifează Discussion (Discuții). Invers, dacă apare și vreți să nu mai apară opțiunea pentru a mai simplifica din formular, debifați opțiunea.

3. Ascunderea comentariilor existente pe WordPress

Dacă doriți să ascundeți și comentariile nu doar formularul de comentarii atunci va trebui să intrați în cod și să comentați metoda care afișează comentariile. De obicei metoda este în fișierele single.php și page.php, dar, funcție de tema folosită, poate fi în content.php sau alte fișiere. În varianta cea mai simplă editați single.php și comentați linia următoare (adică puneți două // în față).

Originalul:

<?php comments_template( '', true ); ?>

Înlocuiți cu:

<?php //comments_template( '', true ); ?>

Editarea fișierelor se poate face folosind CPanel, sau un client FTP sau direct din wp-admin: Appearance -> Editor (Aspect -> Editor teme) și din lista de fișiere din dreapta selectează Single post (Șablon articole), caută comments_template și comenteaz-o.

Tags: ,

18 Comentarii

 1. In schimb, desi am deactivat posibilitatea de a comenta, am ascuns formularul, totusi imi apar comentarii in asteptare, sau in spam. Aveti idee cum se poate intampla, in afara cazului cand mi-a spart parola de admin?

 2. Buna ziua! Am primit comentarii la un articol de pe blog, am primit notificarea pe mail, dar nu apar in moderare. In consecinta, nu apar postate si nici eu nu pot raspunde altfel decat pe mail. In schimb, la alt articol am primit comentariul spre moderare. Probabil am setat ceva gresit, nu-mi dau seama. Ma puteti ajuta sa corectez situatia? Multumesc.

  • Pe wordpress.com sunt aproximativ aceleași setări. Verificați să aveți bifate toate opțiunile de la „Trimite e-mail când:”

   Cineva adaugă un comentariu
   Un comentariu așteaptă moderarea
   Cineva apreciază unul din articolele mele
   Cineva rebloguiește unul din articolele mele
   Cineva alege să-mi urmărească blogul

   Pentru comentarii verificați și folderele de Spam și Șterse. Eu am un blog pe wordpress și până acum nu am observat probleme 🙂

   • Erau bifate toate. Nu aveam nimic in „Spam” sau „Sterse”. Am reverificat si am descoperit ca la articolul in cauza nu erau bifate optiunile „Comentarii” si „Discutii” la afisarea pe ecran. Am bifat, dar probabil nu mai pot modera comentariile deja primite. Sau pot?
    Multumesc oricum pt sfaturi, sunt fb primite, mai ales ca sunt inca „new entry WordPress-er” 🙂

    • 3wavesnet says:

     Chiar dacă erau bifate să nu apară, tot ar trebuie să mai aveți comentariile 🙂 ele nu dispar la ascunderea formularului… doar să nu le fi șters din greșeală. 🙂

     • Pai n-aveam cum sa le sterg daca nici nu le vedeam pe blog. Am primit doar notificarea prin mail.
      Chiar nu inteleg. Sunt 3 comentarii, la acelasi aricol (care nu avea bifate „Comentarii” si „Discutie”). In schimb, la alt articol unde optiunile erau bifate, am vazut comentariul si l-am aprobat.
      Eu cred ca, totusi, de acolo e problema.
      Trebuie musai s-o rezolv, din respect pt comentatori.

 3. Cum pot dezactiva LEAVE A REPLAY de pe pagina? Imi raman memorate datele celui care s-a conectat anterior.

  • Dacă vrei să scoți complet formularul de comentarii, urmează pașii din articol. Dacă vrei să scrii după ce cineva a fost autentificat, deloghează-te prima dată. Ar trebui să meargă.

   Dacă vrei să scoți linkul de Replay de sub comentarii, intră în Setări discuții: Setări -> Discuții (Discussion Settings: Settings -> Discussion) și la Alte setări pentru comentarii (Other comment settings) ai setarea Activează comentariile imbricate (fire de discuții) pe o adâncime de maxim (Enable threaded (nested) comments) – debifează și salvează. Astfel nu mai ai replay la comentarii.

 4. Să mă anunți dacă ai rezolvat.

 5. Salutare,

  Exista posibilitatea sa permit comentariile doar pe o singura pagina in WordPress? (Am articole in mai multe categorii unde se poate comenta, dar am si mai multe pagini si doar la una din ele doresc sa permit comentarile)
  Multumesc.

  • Desigur. La paginile pe care nu dorești comentarii debifezi din rubrica Discuții: „Permite comentarii”. Dacă secțiunea nu apare, mergi sus-dreapta la „Opțiuni ecran” și bifează Discuții.

   Vezi punctul 2.2 nu mai permiteți comentarii în anumite articole (e valabil și la pagini)

 6. Cristina says:

  Cum fac sa nu se mai afiseze numele autorului sub articole.
  Autorul fiind adminul se afiseaza nume autor, data articol.
  Nu gasesc nicaieri desi mai demult am gasit parca.
  Multumesc!

 7. salut,
  sunt din Tecuci si pe o pagina wordpress s-au făcut nițte afirmații defăimătoare la dresa mea. vreau sa dau in judecata detinatorul de domenii si nui stiu cum sa-l descopar.
  as fi recunoscator daca imi dai un sfat prin care as sti titilarul domeniului. multumesc! Cezar

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: